Katalog knjižnice OŠ "Ivan Filipović" Račinovci |
Popis lektire OŠ "Ivan Filipović" Račinovci |
« Listopad 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
Bogata jesen svojom čarolijom donijela nam je obilje šarenih plodova. Već tradicionalno, na razini Škole, i ove godine obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Prigodno je i u PŠ Đurići potonji dan bio prilika ne samo za uživanje u bogatstvu okusa proizvoda od brašna, nego i za učenje o procesu potrebnom da bi se došlo do kruha. Učiteljica Anica Samardžić (razredna nastava) i odgojiteljica Adela Jagrić (predškola) stoga su organizirale sadržajno bogat dan kako bi djeca teorijski i praktično proširila svoje spoznaje o kruhu i hrani općenito. „Kako je nastao kruh?“ priča je koja, na djeci razumljiv i zanimljiv način, opisuje proces nastanka kruha – od klijanja zrna pšenice do krušne peći. Nakon pročitane priče uslijedila je zajednička likovna radionica te uređivanje prigodnog kutka u kojem su izloženi plodovi jeseni te pekarske delicije koje su nam priskrbile vrijedne ruke mama i baka. Nakon prigodnog programa (recitacije o kruhu te pjevanje pjesmice „Pekar“), nastavno osoblje i djeca su se prepustili degustaciji te druženjem i smijehom zaokružila ovaj značajan dan.
Bogata jesen svojom čarolijom donijela nam je obilje šarenih plodova. Već tradicionalno, na razini Škole, i ove godine obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Prigodno je i u PŠ Đurići potonji dan bio prilika ne samo za uživanje u bogatstvu okusa proizvoda od brašna, nego i za učenje o procesu potrebnom da bi se došlo do kruha. Učiteljica Anica Samardžić (razredna nastava) i odgojiteljica Adela Jagrić (predškola) stoga su organizirale sadržajno bogat dan kako bi djeca teorijski i praktično proširila svoje spoznaje o kruhu i hrani općenito. „Kako je nastao kruh?“ priča je koja, na djeci razumljiv i zanimljiv način, opisuje proces nastanka kruha – od klijanja zrna pšenice do krušne peći. Nakon pročitane priče uslijedila je zajednička likovna radionica te uređivanje prigodnog kutka u kojem su izloženi plodovi jeseni te pekarske delicije koje su nam priskrbile vrijedne ruke mama i baka. Nakon prigodnog programa (recitacije o kruhu te pjevanje pjesmice „Pekar“), nastavno osoblje i djeca su se prepustili degustaciji te druženjem i smijehom zaokružila ovaj značajan dan.
Bogata jesen svojom čarolijom donijela nam je obilje šarenih plodova. Već tradicionalno, na razini Škole, i ove godine obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Prigodno je i u PŠ Đurići potonji dan bio prilika ne samo za uživanje u bogatstvu okusa proizvoda od brašna, nego i za učenje o procesu potrebnom da bi se došlo do kruha. Učiteljica Anica Samardžić (razredna nastava) i odgojiteljica Adela Jagrić (predškola) stoga su organizirale sadržajno bogat dan kako bi djeca teorijski i praktično proširila svoje spoznaje o kruhu i hrani općenito. „Kako je nastao kruh?“ priča je koja, na djeci razumljiv i zanimljiv način, opisuje proces nastanka kruha – od klijanja zrna pšenice do krušne peći. Nakon pročitane priče uslijedila je zajednička likovna radionica te uređivanje prigodnog kutka u kojem su izloženi plodovi jeseni te pekarske delicije koje su nam priskrbile vrijedne ruke mama i baka. Nakon prigodnog programa (recitacije o kruhu te pjevanje pjesmice „Pekar“), nastavno osoblje i djeca su se prepustili degustaciji te druženjem i smijehom zaokružila ovaj značajan dan.
Bogata jesen svojom čarolijom donijela nam je obilje šarenih plodova. Već tradicionalno, na razini Škole, i ove godine obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Prigodno je i u PŠ Đurići potonji dan bio prilika ne samo za uživanje u bogatstvu okusa proizvoda od brašna, nego i za učenje o procesu potrebnom da bi se došlo do kruha. Učiteljica Anica Samardžić (razredna nastava) i odgojiteljica Adela Jagrić (predškola) stoga su organizirale sadržajno bogat dan kako bi djeca teorijski i praktično proširila svoje spoznaje o kruhu i hrani općenito. „Kako je nastao kruh?“ priča je koja, na djeci razumljiv i zanimljiv način, opisuje proces nastanka kruha – od klijanja zrna pšenice do krušne peći. Nakon pročitane priče uslijedila je zajednička likovna radionica te uređivanje prigodnog kutka u kojem su izloženi plodovi jeseni te pekarske delicije koje su nam priskrbile vrijedne ruke mama i baka. Nakon prigodnog programa (recitacije o kruhu te pjevanje pjesmice „Pekar“), nastavno osoblje i djeca su se prepustili degustaciji te druženjem i smijehom zaokružila ovaj značajan dan.